SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademisyeni’nden Uluslararası Kitap

GAÜ Akademisyeni’nden Uluslararası Kitap

Girne Amerikan Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogün’ün, NATO IOS Press ve Springer tarafindan basilan “Terrorist Use of Cyberspace and Cyber Terrorism: New Challenges and Responses (ISSN 1874-6268)” isimli kitabı yayımlandı.

 

Konuyla iligli açıklamada bulunan Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogün, Teröristlerin internet’i kendi çıkarları doğrultusunda farklı amaçlarla kullandıklarını belirterek, bunların başında, bilgi toplama, propaganda, finans sağlama, radikalleşme, eleman temini, eğitim, haberlesme ve planlama geldiğini vurguladı. Ogün kitabı ile ilgili verdiği detaylarda ise şunları söyledi;

 

“Özelikle, El Kaide, ISID ve PKK terör örgütleri internet’i çok etkin şekilde kullanmaktadır. Bu örgütlerin propaganda birimlerinde resmi bir ülkenin herhangi bir bakanlığında çalışan personelden daha fazla insan çalışmaktadır. Terör’ün asıl amacının öldürmekten ziyade, insanlar üzerinde korku ve endişe yaratmak gerçeğinden hareketle, bu terör örgütleri kendi propagandalarını kendilerine ait web sitelerinde çok etkin şekilde yapmaktadır. Bu kapsamda, günümüzde cereyan eden terör olayları çerçevesinde, çeşitli terör örgütlerinden çok sayıda örnek olayların anlatıldığı kitapta, bu tehditlere karşı nasıl önlemlerin alınması konularının da incelendiği kitapta ayrıca, ülke örnekleri de bulunmaktadir.”

 

“Kroll Cyber Security (ABD)’den Alan Brill, Swansea Universitesi (Ingiltere)’nden Suart Macdonald ve David Mair, George Mason Universitesi (ABD)’nden Ronald Bearse, Middle East Media Research Institute (MEMRI, ABD)’dan Elliot Zweig, Macedonia military Academy General Mihalio Apostolski-Skopje’den Mitko Bogdanoski, Alexandar Risteski ve Metodi Hadgi-Yanev, Bulgarian Academy of Science (Bulgaristan)’dan Zlatogor Minchev, University of Advancing Technology (ABD)’dan Nancy Houston, United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute (UNICRI)’dan Arthur Brocato, Italian Institute of Strategic Studies ‘Niccolo Machiavellik’den Stefano Mele, Italy Security Brokers’dan Raoul Chiesa, Makedonya Ekonomi Bakalnligindan Ivica Simonovski gibi siber güvenlik ve terörizm konusunda Dünya’ca ünlü akademisyenlerin Uluslararası Güvenlik konusunda çok önemli bir başvuru kaynağı olacak kitap, yurt dışındaki çoğu saygın kitapçılarda bulunan kitap, ‘Amazon’, ‘Barnes and Nobles’ gibi internet üzerinden satış yapan kitapçılarda da mevcuttur.” dedi.