GAÜ “2017-2018 AKADEMİK YILI GENEL ORYANTASYON GÜNLERİ” KAPSAMINDA LEFKOŞA TURU DÜZENLEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  “2017-2018 Akademik Yılı Genel Oryantasyon Günleri” kapsamında, GAÜ Ailesi’ne yeni katılan öğrencilerin ülkeye ve sosyal alanlara uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla Lefkoşa Kültür Turu düzenlendi. Üniversitenin Ana Kampüsü’nün de yer aldığı Girne Bölgesi’nden sonra Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa ziyaret edildi.

Lefkoşa Kültür Turu; şehrin tarihi ve yeni yerleşim bölgelerini kapsarken, tur sırasında kardeş üniversite olan, "Kıbrıs Amerikan Üniversitesi"nin, Arabahmet Bölgesi`ndeki yerleşkesi de ziyaret edildi.

Arabahmet Mahallesi, Selimiye Meydanı ve Camii, Sarayönü, Büyük Han, Yiğitler Parkı ve Burcu ile Bedesten Bölgeleri’nin ziyaret edildiği Lefkoşa Turu’nda, geziye katılan öğrenciler Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’nın tarihi yerlerini keşfetmekten ötürü çok mutlu olduklarını belirttiler.

Kültür Turları kapsamında 28 Ekim 2017 Cumartesi Güzelyurt ve 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Gazimağusa ziyaret edilecek.