SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ULUSLARARASI STRATEJİLERE GETİRDİĞİ YENİLİKLER VE KKTC'NİN STATÜSÜ’ GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ULUSLARARASI STRATEJİLERE GETİRDİĞİ YENİLİKLER VE KKTC'NİN STATÜSÜ’ GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi tarafından, "İklim Değişikliğinin Uluslararası Stratejilere Getirdiği Yenilikler ve KKTC`nin Statüsü` konulu konferans gerçekleştirildi.

GAÜ Siyasal Bilimler Kakültesi Akademisyenlerinden Dr. Ersoy Önder’in girişimleri ile gerçekleştirilen ve GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile, bir çok dekan ve bölüm başkanının da katılımı ile gerçekleşen, "Uluslararası İlişkilerde Yenilikçi Yaklaşımlar" ana temalı etkinlikte, Devletler Hukuku ve Uluslararası İlişkiler disiplini duayenlerinden Prof. Dr. Hasan Köni, etkileyici bir konferans verdi.

Köni, konferansında, özellikle Antartika bölgesindeki buzulların erimesi neticesinde ortaya çıkan yeni gelişmeler, Rusya`nın bu bölgede kurduğu askeri üsler, bölgedeki yer altı kaynaklarının ortaya çıkması ve küresel ısınma sebebiyle buzulların erimesi, dolayısıyla denizlerin önümüzdeki 30-35 yıllık periyotta yükselmesinin getireceği yeni gelişmelerle ilgili çok çarpıcı bilgiler vererek, gelecekle ilgili öngörülerinden bahsetti.

Konferans sonrası açıkmada bulunan, Dr. Ersoy Önder, oldukça verimli ve yeni ufuklar açan bu tarz konferans, panel, seminer, gezi ve sempozyum tarzı etkinliklerin, sene boyunca devam edeceği bilgisini aktardı. Önder, "Öğrencilerimizin ufuklarını açmak için uğraşıyoruz. Hedefimiz onlara sadece derslerle değil, farklı, yenilikçi yaklaşımlarla hayatı öğretmek, bilgi, görgü ve tecrübelerimizi aktarmaktır." dedi.