GAÜ ÖĞRENCİLERİ, LEFKOŞA TC BÜYÜKELÇİLİĞİNE SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİ KAPSAMINDA ZİYARETTE BULUNDU

Tarih: 19/03/2018

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi başta olmak üzere,  Hukuk, İletişim, Beşeri ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden öğrencilerin katılımı ile, Lefkoşa’da bulunan TC Büyükelçiliğine ziyarette bulunuldu.

Ziyarete; Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aykut Toros, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Enver Gülseven ve Dr. M. Sadık Akyar ile GAU Kariyer Merkezi Koordinatörü Halide Koca’nın yanında, fakülte öğrencileri katılım gösterdi.

GAÜ Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü’nün, “Sektörel Geziler” etkinliği kapsamında gerçekleşen ziyarete, GAÜ Öğretim Üyeleri ve öğrenciler büyükelçilik konutu girişinde, Protokol Müdüresi Yeşim İsenlik tarafından karşılanarak, Büyükelçilik Müsteşarı Ayşe Zeybek tarafından ağırlandı. Büyükelçilik çalışanları tarafından işleyiş ve elçilik hakkında açıklamalarda bulunulurken, interaktif olarak öğrencilerin ve öğretim üyelerinin soruları cevaplanarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçilik Müsteşarı Ayşe Zeybek, Türk Diplomasi tarihinden bahsederek, Osmanlı İmparatorluğu zamanında ilk Büyükelçiliğin Londra’da 1793 yılında açıldığını, bunun Türk Diplomasi tarihi için bir başlangıç oluşturduğu söyledi. Zeybek, diplomatların, devletin birer memuru olduğunu, birinci görevlerinin bulundukları ülkede, kendi ülkelerini temsil etmek olduğunu belirterek, Büyükelçiliklerde bulunan Dışişleri Bakanlığı haricindeki diğer personelin de görev sahalarını örneklerle anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya genelinde yaklaşık 260’a yakın dış temsilciliği (Büyükelçilik ve Başkonsolosluk) bulunduğunu ifade eden Zeybek, özellikle son 10 yılda bu sayının artış gösterdiğini, büyükelçiliklerin görevinin daha çok ilgili devlet ile başta siyasi olmak üzere diğer ilişkileri düzenlemek olduğunu söyledi.

GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Toros yaptığı açıklamada, başta Siyasal Bilimler Fakültesi olmak üzere birimlerinin, Büyükelçilik tarafından belirtilecek, görüşmelerde veya başka alanlarda yapılacak ikili görüşmelerde kullanılabilecek bilimsel çalışmaları ve gerekli katkıyı koymaya hazır olduklarını belirterek, bu konuda işbirliğ yapmaya da hazır olduklarını belirtti.

Zeybek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin, başta Siyasal Bilimler Fakültesi olmak üzere GAÜ’nin ilgili birimleri ile proje üretildiği takdirde gerekli işbirliği ve desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.